joi, 14 iulie 2011

Design revizuit şi o platformă hardware mai rapidă pentru iPhone 5

    Apple va lansa iPhone 5 în septembrie, echipat cu un procesor mai rapid şi o cameră foto mai performantă decât cea utilizată de modelul anterior. 

Design revizuit şi o platformă hardware mai rapidă pentru iPhone 5

     iPhone 5 va fi construit în jurul procesorului A5, ale cărui performanţe le-au cunoscut deja utilizatorii tabletelor iPad 2 . Camera foto de 5 MP folosită de iPhone 4 va fi şi ea înlocuită de un model mai performant, cu rezoluţie de 8 MP.
Cum o platformă hardware performantă nu înseamnă mare lucru în lipsa unui software capabil să o exploateze la întregul potenţial, iPhone 5 va fi livrat împreună cu iOS 5, cel mai nou sistem de operare Apple pentru dispozitive mobile. Cu nume de cod Telluride, versiunea de iOS 5 livrată cu iPhone 5 oferă numeroase îmbunătăţiri faţă de vechiul iOS 4, prezent încă pe telefoanele iPhone 4. Trebuie spus că deşi versiunea iOS 5 a sistemului de operare Apple va putea fi instalată şi pe multe dintre produsele actuale, printre care şi iPhone 4, performanţele cele mai bune vor putea fi obţinute doar cu dispozitive de generaţie mai nouă, categorie în care intră tableta iPad 2 şi telefoanele iPhone 5, echipate cu noul procesor A5. De asemenea, pe măsură ce Apple va continua să actualizeze noul sistem de operare este posibil să nu mai poată garanta buna funcţionare a aplicaţiilor pe modele iPhone de generaţie mai veche, cum ar fi iPhone 3G şi iPhone 3GS.
iPhone 4


    Odată cu iPhone 5, Apple ar putea lansa şi o nouă versiune a tabletei iPad , echipată cu un ecran cu rezoluţie mărită, similar celui folosit în prezent de telefoanele iPhone 4. Pe lângă produse de calitate premium adresate clienţilor cu un buget mai puţin strâmtorat, Apple pare să arunce un ochi şi către pieţele emergente, pentru care pregăteşte o versiune mai ieftină de iPhone. Acest iPhone 5 de buget ar putea utiliza o platformă hardware şi ecran cu performanţe similare actualului iPhone 4. Nici la capitolul design diferenţele nu vor fi prea mari, versiunea de buget a telefonului iPhone semănând îndeaproape cu iPhone 4.
Noul iPad ar putea dispune de un ecran multitouch mai performant şi rezoluţie cu o treime mai mare decât cea oferită de versiunea actuală a tabletei iPad 2.
Între timp, noi informaţii referitoare la designul final pentru iPhone 5, venite din surse mai mult sau mai puţin credibile, au fost utilizate pentru a crea un portret robot prin care să ne putem forma o părere despre cum ar trebui să arate viitorul model iPhone.
Aşa va arăta iPhone 5 ?

    Din aceste schiţe reiese un design puternic modificat, din care se face remarcat profilul asimetric al carcasei, subţiată semnificativ în partea inferioară. Partea din faţă a telefonului va fi dominată aproape în întregime de ecran, protejat de o faţadă din sticlă minerală cu forme rotunjite. În loc de a fi eliminat, după cum indicau unele zvonuri, butonul Home ar putea fi chiar mai mare decât cel prezent pe iPhone 4.

0 comentarii: