sâmbătă, 30 iulie 2011

Producător de televizoare 3D: filmele 3D ne dau dureri de cap!

De când cu filmele 3D la cinematograf sau acasă, multă lume se plânge de dureri de ochi în special, dar şi de dureri de cap sau oboseală. O parte însă declară că nu este deloc afectată de vizionarea de conţinut 3D. Pentru a ajunge la o concluzie, Samsung a finanţat un studiu cu privire la acest aspect.

Filmele 3D ne dau dureri de cap
Studiul, realizat de către cercetătorii de la Universitatea Berkeley (California), a scos la iveală faptul că vizionarea de filme 3D ne solicită mai mult decât tradiţionalele pelicule 2D şi că este foarte probabil să ne confruntăm cu dureri la nivelul capului şi cu o stare de oboseală.
La studiu au participat 24 de persoane care au vizionat diverse tipuri de conţinut 3D, de la distanţe diferite, dar şi filme 2D, iar apoi au răspuns mai multor întrebări legate de experienţele avute. Concluzia a fost stabilită după interpretarea datelor din chestionare.
Un fapt interesant de detaliu este acela că distanţa de la care privim influenţează gradul de solicitare. Cu cât distanţa este mai mare, cu atât efortul nostru va fi mai mic. Astfel, este mai confortabilă o vizionare la cinematograf decât acasă, în faţa monitorului 3D.
Şi mai interesant ar fi un studiu care să ne spună cât de mult ne va afecta pe termen lung vizionarea de conţinut 3D. Nu ar fi excluse, în viitor, avertismente de genul "Vizionarea excesivă de filme 3D dăunează grav sănătăţii".

0 comentarii: