sâmbătă, 30 iulie 2011

Samsung Galaxy R - aproape la fel de bun ca un Galaxy S II

Despre Samsung Galaxy R am mai scris, însă acum avem la dispoziţie lista completă de specificaţii primită chiar de la producător. Telefonul a fost anunţat oficial şi prima noastră impresie a fost aceea că terminalul este un Samsung Galaxy S II mai ieftin. După cum se poate observa, din punct de vedere al aspectului, cele două diferă foarte puţin. Galaxy R este cu 1 mm mai gros şi cu 15 g mai greu. Doar un ochi antrenat ar putea să-şi dea seama că ecranul are diagonala de 4.2" şi nu 4.3", ca a fratelui mai mare. Rezoluţia a fost păstrată, însă pentru reducerea costurilor a fost omis panoul OLED. În cazul lui Samsung Galaxy R, ecranul se numeşte Super Clear LCD şi noi vom fi foarte impresionaţi dacă va avea calităţile panourilor ClearBlack de la Nokia.

Samsung Galaxy R - un frate mai mic al lui Galaxy S II
Samsung Galaxy R - un frate mai mic al lui Galaxy S II


Din punct de vedere al configuraţiei, Samsung Galaxy R se plasează puţin sub Galaxy S II. Ştiam deja că chipset-ul Nvidia Tegra 2 din dotare dispune de un procesor dual core la 1 GHz şi un GPU GeForce. Sistemul de operare nu putea fi altul decât Android 2.3 Gingerbread, iar pentru stocare internă este oferită o memorie de 8 GB. Ea poate fi extinsă cu un card microSDHC de până la 32 GB. Bateria de 1.650 mAh a fost păstrată de la modelul superior, însă are acum o autonomie specificată puţin mai mică.
Samsung Galaxy R, cu o grosime de 9,5 mm
Samsung Galaxy R, cu o grosime de 9,5 mm


Camera foto a lui Samsung Galaxy R are un senzor de doar 5 MP, însă dispune de focalizare automată şi blitz cu LED. Deasupra ecranului găsim o cameră frontală de 1,3 MP. Conform producătorului, telefonul este capabil să redea clipuri 1080p cu 30 de cadre pe secundă, fiind recunoscute codec-urile DivX, WMV, MP4 şi H.264. Camera video poate înregistra doar la rezoluţie 720p.
Samsung Galaxy R are capacul din spate metalic
Samsung Galaxy R are capacul din spate metalic


Preţul lui Samsung Galaxy R nu a fost specificat de producător în comunicatul de presă, însă telefonul este aşteptat în unele ţări din Europa la finalul acestei luni sau începutul lunii august. Nu avem informaţii în legătură cu intrarea lui Samsung Galaxy R pe piaţa din România.

0 comentarii: