luni, 1 august 2011

Volkswagen Aqua – conceptul plutitor


Un designer din China propune o abordare nouă asupra vehiculelor de teren. Accentul se mută de pe puterea de tracțiune a mașinii pe puterea de ridicare. Mașina de teren a viitorului preferă să plutească pe deasupra obstacolelor decât să le ia în plin.
Adio tracțiunii 4×4, adio suspensiilor, adio mersului legănat al jeep-urilor. La doar 21 de ani, Yuhan Zhang a înscris într-o competiție de design din China un vehicul care este capabil să treacă peste orice fel de obstacol pur și simplu plutind deasupra lui. Volkswagen Aqua a primit o mențiune specială la concursul „Car Design Awards 2011”, și este, fără dubiu. o mașină deosebită. Cu ajutorul a două elice îndreptate spre pământ, mașina se ridică peste orice fel de teren, de la apă la pământ denivelat și zăpadă.
Vehiculul plutitor funcționează cu ajutorul a trei propulsoare – unul bazat pe celule de hidrogen care crează perna de aer de dedesubt și două motoare electrice individuale care asigură controlul direcțional. Habitaclul deschide un spațiu îndeajuns de mare pentru două persoane, design-ul păstrându-se în linii minimaliste, bazate pe strictul necesar.
Yuhan este absolvent al Universității din Xihua cu o diplomă în design industrial. Proiectul a fost înscris în competiția de design Car Design Awards 2011 China în cadrul rubricii „Vehiculul de teren chinez“ sponsorizate de VW și răspunde unei cerințe de proiect pentru o mașină capabilă să meargă peste orice fel de relief.

0 comentarii: